Despre Noi

Asociația “Țara Tinerilor Uniți” este o organizație nonguvernamentală ce desfășoară activități în interes general, având personalitate juridică de drept privat fără scop patrimonial,  înființată în luna mai 2014, caracterizată printr-o mare mobilitate în ceea ce priveşte modul său de acțiune, dar şi direcțiile în care se concentrează activitățile acesteia.

Prin această mobilitate, de la faza incipientă până în prezent, Asociația “Țara Tinerilor Uniți” s-a concentrat pe identificarea corectă şi susținută a nevoilor cu care comunitatea se confruntă, dar şi pe atragerea resurselor necesare pentru soluționarea acestor nevoi.

Una dintre caracteristicile principale ale Asociației “Țara Tinerilor Uniți “este dinamica şi implicarea de care a dat dovadă în identificarea, interpretarea şi soluționarea problemelor pe care societatea le are, catalizând astfel resurse de care administrația publică nu dispunea la un moment dat.

În acelaşi timp, prin mobilizarea voluntarilor, prin folosirea datelor sau a capacității organizatorice din cadrul asociației, a dat nu de puține ori, administrației publice semnale relevante privitoare la problemele pe care ar trebui sa le rezolve în viitorul apropiat. Concentrându-se pe principalul său scop, acela de a crea o societate civilă durabilă şi participativă,  ATTU este bazată pe valori umane fundamentale, cum ar fi: implicare şi solidaritate, cultură şi artă, democraţie şi drepturile omului, cooperare şi respect reciproc.

Referitor la logo-ul asociației, acesta a fost gândit astfel încât să exprime cele mai importante valori pe care se bazează activitatea ONG-ului, respectiv: unitate, implicare, schimbare pozitivă etc. Culorile exprimă energia şi dorinţa pe care tinerii din România o au în ceea ce priveşte schimbarea pozitivă a comunităţii. Omuleţii care se ţin de mână în jurul imaginii României exprimă, de asemeni, grija şi atenţia acestora faţă de problemele sociale

Share Button