Viata de Student Profi

Studentia este una dintre cele mai placute etape din viata de adolescent din cateva perspective – mutarea intr-un oras nou, distractie la greu in camine, spirit de echipa la examene. Dar este si o perioada dificila din punct de vedere financiar si de aceea multi aleg sa se angajeze inca din primul an, dar mai aleg si sa faca voluntariat.

Motivele optiunii de voluntariat sunt in mare parte dorinta de a socializa, de a invata tainele unei meserii, de a castiga experienta pentru viitorii angajatori, de autocunoastere iar din interactiunea cu studentii, am creionat si un profil al celor care aleg aceasta varianta: DORINTA DE A AJUTA, DE A-SI EXTINDE ORIZONTUL SOCIAL SI PROFESIONAL, GENEROSI, EMPATICI SI ENERGICI.

Studentul PROFI este cel care intelege importanta unor eforturi pe termen scurt pentru un viitor mai bun pe termen lung si alege sa se implice.

Asociatia Tara Tinerilor Uniti a desfasurat recent 2 traininguri pentru a initia un grup de 12 studenti de la Academia de Studii Economice in tainele activitatii de HR precum si in relatia cu autoritatile publice locale. Tinerii s-au aratat surprinsi ca fac practica pe bune si dornici sa inteleaga ce presupune fiecare dintre domenii. Avand ocazia sa joace un role play pe o tematica specifica celor 2 domenii amintite, fiecare a descoperit ce latura din HR ii place, a inteles capcana afirmatiei “HR nu este despre oameni, este despre business” dar si cat de confortabil sau deloc confortabil este sa lucrezi cu autoritatile locale, sa perseverezi in obtinerea unei rezolutii favorabile pentru un simplu cetatean.

Trainerii au fost si ei challenguiti –  sa adapteze discursul, modul de lucru in functie de participanti dar efectul s-a vazut – participantii au plecat zambind, dornici sa revina la training si sa invete lucruri noi din fiecare domeniu.

Concluzia: Studentia poate fi profi daca vrei sa te implici !

Asociatia Tara Tinerilor Uniti iti ofera aceasta oportunitate, implica-te !

  

Share Button

Leave a Reply