Faptele bune nu au timp

Campanie Umanitara-Tara Tinerilor Uniti - Pe urmele lui Mos Craciun!
Campanie Umanitara-Tara Tinerilor Uniti – Pe urmele lui Mos Craciun!

Ar merita titlul de proiectul anului in voluntariat pentru ceea ce au realizat 40 de voluntari pentru aproximativ 600 de copii. Proiectul “Pe urmele lui Mos Craciun” este o poveste ale carei pregătiri propriu-zise au inceput acum 2 luni, având drept obiectiv readucerea zâmbetului pe fețele copiilor, optimismului si încrederii intr-un viitor mai bun. Din culisele pregătirilor va pot dezvălui ca s-au adunat circa 300 de ore de munca, de caldura sufleteasca pusă in combinație cu dulciuri, hăinuțe, rechizite si alimente in fiecare dintre cele 1000 de pachete pentru copii. S-a nimerit ca deplasarea celor 40 de mesageri ai binelui in Prahova, Vaslui, Buzău, Vrancea sa aibă loc in perioada 17-18 decembrie, aproape de sărbătoarea sfântă a Crăciunului. Realitatea este ca faptele bune nu au timp, nu se programează de Paste sau de Craciun, nu au forța de motivare a banului pentru munca depusa, ele izvorăsc doar din motivatia interioara, din valorile pe care si le-au asumat cei care aleg sa facă bine: altruismul, empatia, recunoștința pentru ca au primit mai mult de la viata decât multi alti copii. Ceea ce a dat profunzime actului de generozitate au fost micile activități cultural-artistice pe care voluntarii noștri le-au desfășurat cu copiii – sa ii înveți un cântec, sa le spui o poveste, să desfășori câteva joculețe înseamnă sa le extinzi orizontul, a fost o lecție pentru ei ca totul se poate învăța, ca ia timp sa găsești oameni care sa te susțină dar ca exista o sansa, exista speranta. Sponsorii nostri, cărora le mulțumim din suflet ca au făcut posibila aceasta campanie, au adus sute de zâmbete in fața noastră, iar noi le-am pus in pachete si optimism si voie buna.

Cum i-a influentat pe voluntari acest proiect ? “Cuvintele sunt prea sărace pentru a descrie ce a însemnat acest proiect pentru mine” își începe Cristina, voluntara noastra istorisirea despre cum s-a simtit in proiectul Pe urmele lui Mos Craciun.  Amalgamul de trăiri care o încearcă este descris in cele ce urmează: “Acest proiect mi-a oferit ocazia de a fi încă o dată în preajma unor copii ce dincolo de nedreptatea vieții, ce adesea nu poate fi înțeleasă, iubesc și zâmbesc necondiționat. Ei sunt dovada incontestabilă a faptului că iubirea, dorința de a dărui și bucuria nu au frontiere. Acest proiect a adus o avalanșă de trăiri: revoltă în fața sărăciei, pe care acești copii trebuie să o tolereze și să meargă mai departe, neputința de a face ceva mai mult, fericirea de a-i vedea zâmbind și bucurându-se de fiecare lucru mic, împlinirea de a fi lăsat undeva, cândva un crâmpei de speranță”.

SPERANTA, IUBIREA NECONDIȚIONATĂ SI GENEROZITATEA sa fie in sufletele voastre si Crăciunul să fie unul din multele momente in care alegeți sa le oferiți aceste bunuri fara preț si celor din jur!

Asociația Tara Tinerilor Uniti va ureaza Craciun fericit !

*Cateva poze din proiectul Pe urmele lui Moș Craciun

 

 

Share Button

Leave a Reply